×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Tirsdag d. 17. september 2019, Kl. 14:00 til kl. 16:00

Den gode fortælling om vejret med Jesper Theilgaard

Lad os tale om noget mere om vejret. Det er vi efter sigende så glade for her til lands, hvilket også ses tydeligt i mediernes dækning af det. Allerede før klima blev dét store politiske emne, udvidede de obligatoriske vejr udsendelser sig i forlængelse af aftennyhederne og blev deres helt egen særudsendelse. Og hvorfor så det? Er det vejret blevet ren og skær underholdning? Og hvorfor kan det virke som om, at det eneste gode vejr i Danmark er solskin, og at jo varmere en efterårsdag bliver, desto bedre? 

Vi stiller denne eftermiddag skarpt på dækningen af det vejr, vi alle lever i og under, og prøve at blive klogere på meteorologers og nyhedsredaktioners tilgang til vejret i Danmark, og hvordan man vægter det, som umiddelbart er dårligt vejr over for den sol, der virker til at blive tydeligere i Danmark, og som altid smiler på vejr tegningerne.

Vi åbner dørene i Præstegårdslængen, hvor der vil være mulighed for at skænke sig en kop kaffe og spise kage, inden meteorolog Jesper Theilgaard, der har igennem tre årtier har været tilknyttet TV-Avisen, vil indleve os i de faglige og redaktionelle overvejelser, der er i forbindelse med mediernes dækning af vejr og klima. Af hensyn til hvor meget kaffe der skal brygges og kage der skal indkøbes, bedes I give et praj, hvor mange I kommer på telefon 4818 8556 eller på mail: lynge.sognhilleroed@km.dk senest dagen før.

 

 

Sted
Præstegårdslængen